Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

24.8.2014

Kulajda /trochu vylepšená/

Autor: Eva

Kulajda /trochu vylepšená/

Ingredience

Hovězí žebro na polévku
Houby
Brambory
Vejce
Cibule
Mouka-hladká
Smetana 31%
Ocet
Kopr
Sůl
Cukr

Pracovní postup

Do 4 l hrnce dám vařit hovězí žebro s půlkou masoxu . Samostatně uvařím cca 5 brambor a 5 vajec na tvrdo .Když brambory a vejce úplně vychladnou nakrájím je na malé kostičky a připravím si je do mísy a hezky ,každý kousek od sebe oddělím ,aby nebyli slepené.Když je maso ve vývaru měkké ,vyndám jej a též ho nechám vychladnout a nakrájím ho na stejné kostičky. Do vývaru přidám ocet + houby a vařím cca 30 minut.Na pánvičce usmažím cibuli ,aby byla do sklovata ,přidám mouku a nechám vychladnout/protože teplá jíška by udělala hrudky/ Do vychladle jíšky přidám cca dvě sběračky vývaru rozmíchám a přidám do celého vývaru a povařím cca 5-10 minut na mírnějším stupni,ale musí stále bublat a občas promíchávat.Podle chuti přidám též ještě ocet a dochucuji cukrem.Úplně nakonec přidám smetanu a po probublání ihned vypnu.Už nevařím a vmíchám kopr, nakrájené brambory,vejce,maso.Když má někdo rád kyselejší přidám ocet a nebo naopak cukr. Dobrou chuť.Vařím ji pro půlku ulice a prý je vynikající,tak to zkuste.

Houby, které je vhodné v receptu použít

  • Směs různých druhů hub - čerstvé

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace