Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Krkovička vášnivého houbaře

Krkovička vášnivého houbaře

Ingredience

4 plátky libovější krkovice, půl kila tvrdších lesních hub, 2 hermelíny, brusinky od Hamé nebo Kand malá sklenička 190 g, polévková lžíce tekutého medu, lžíce sojové omáčky, citronová šťáva z půlky citronu, lžička mleté skořice, lžička grilovacího koření, nebo ďábelského koření, sůl, kmín, pepř, olej, cibule

Pracovní postup

Plátky krkovice naklepeme, osolíme a dáme do marinády do druhého dne marinovat. Marináda: olej(asi 2 lžíce),sklenička brusinek,sojová omáčka, šťáva z citronu, skořice, koření grilovací či ďábelské, med. Druhý den dáme plátky krkovice na vystlaný plech alobalem, který mírně pomažeme olejem a poklademe plátky masa. Přikryjeme dalším alobalem a necháme v troubě pod grilem péct asi 45 minut při 210 stupních. Občas odkryjeme alobal a píchneme vidličkou do masa, zda už je měkké. Zatímco se maso griluje, podusíme houby na másle a cibulce, jako na smaženici, osolíme, opepříme, okmínujeme. Když je maso měkké, vypneme gril a necháme troubu hřát jako na normální pečení, na plátky rozprostřeme dušené houby a na každý plátek dáme podélně překrojený hermelín na půlku řeznou stranou dolů a zapečeme, dokud se hermelín částečně nerozteče. Podáváme s bramborem, nebo s bramborovou kaší a na plátky ještě pro ozdobu můžeme dát trochu brusinek.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace