Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Krémová dubáková /praváky/ polévka

Krémová dubáková /praváky/ polévka

Ingredience

200 g dubákov - pravákov /môžu byť aj sušené/, pokrájané na plátky, 4 stredne veľké zemiaky, pokrájané na malé kocky, 1 malá mrkva a petržlenový koreň - postrúhané na hrubo, 250 ml sladkej 33%-nej smotany, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 50 g údenej slaniny pokrájanej na prúžky - môže byť aj anglická slanina alebo oravská, 3 PL slnečnicového/olivového oleja, tymián, drvená rasca/kmín, 50 g čerstvého masla, 2 PL hladkej múky, voda

Pracovní postup

Do hrnca dáme zemiaky, posypeme drvenou rascou, soľou, zalejeme vodou a varíme miernym varom. Na panvici na polovici oleja s maslom orestujeme nastrúhaný petržlen a mrkvu, kým mrkva pustí farbu a pridáme variť k zemiakom. Na panvici rozohrejeme druhú polovicu oleja s maslom a orestujeme na ňom prúžky slaniny do chrumkava, ale nespáliť. Pridáme na plátky nakrájané dubáky, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a orestujeme spolu do mäkka s trochou vody, až zmäknú a odparí sa voda. 1/3 tejto dubákovo-slaninovej zmesi odložíme bokom a zvyšok pridáme variť do polievky. V miske rozmiešame do hladka smotanu s múkou, pridáme do polievky a varíme ešte 15 minút. Hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Podávame horúce s čerstvým chlebom alebo pečivom. Na tanieri pridáme na vrch dubákového krému 1-2 PL dubákovo-slaninovej zmesi, ktorú sme si odložili a posypeme lístkami tymiánu.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace