Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama

Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama

Ingredience

půl tašky holubinek nazelenalých
sůl
česnek
hladká mouka
vajíčko
strouhanka

kilo čerstvě nakopaných brambor /nejlíp velikosti vlašského ořechu/
masový vývar
malý oříšek sádla /nejvíc voní kachní/
sůl, pepř, kmín
cibule nebo pórek

Pracovní postup

V pondělí cestou z práce mi kolo úplně samo odbočilo na lesní cestu... I když byl les hodně vyschlý, na mých oblíbených místečkách jsem půl tašky holubinek nazelenalých našel. Rostou už léta přesně na stejných místech, takže nemusím běhat po lese, jdu najisto. Obrovská výhoda těchto vynikajících a nedoceněných hub!!! Po příjezdu domů jsem houby dočistil, na řízky používám u větších kousků celý klobouk, a zvlášť pak celou nohu, u velkých nohu a klobouk rozpůlím, menší jenom rozpůlím, malé dělám vcelku. Prosolil jsem, zespod potřel trochou utřeného česneku. Nechal jsem chvilku odpočinout, nakopal trošku brambůrek, a tyto oškrabkal, jenom příborákem. Brambůrky jsem nakrájel na malé plátečky a měsíčky, dal na pánev, dospod jednu velkou čerstvou cibuli. Pořádně prokmínoval, posolil, přidal vývar, trošku sádla, zakryl a dal dusit. Zapnul friťák a holubinky obalil v klasickém trojobalu. Ve friťáku pak pomalu smažil do zlatova. Mezitím jednou rukou občas promíchl brambůrky na pánvi, a druhou, ozbrojen vidličkou, odháněl od usmažených holubinek dceru.. Foto výsledného pokrmu nemám, nebyl čas. To na talíři je přídavek, co si dobrala mladá... Sežrali jsme to všechno k večeři, zapili burčákem z bezu, a bylo nám celou noc krásně těžko...

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace