Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Houbový knedlík

Houbový knedlík

Ingredience

4 rožky, 350 g lesných húb ( použila som podpňovky = václavky ), 3 vajcia, 6 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, majoránka, 1 lyžica masti ( alebo olej ), 1 cibuľa

Pracovní postup

Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané huby a podusíme asi 10 min. Časť vody musí ostať, nevydusíme úplne. Rožky narežeme na kocky, pridáme vajcia, osolíme, okoreníme, ochutíme majoránkou a prelisovaným cesnakom. Premiešame a vmiešame podusené huby aj so šťavou. Dobre premiešame. Hmotu dáme do sáčku na tlačenku alebo mikroténového sáčku a vytvarujeme valec ( môžeme použiť aj alobal, ten ale dobre vymastíme olejom ). Dobre utesníme. Valček varíme vo vode 20 – 30 min, závisí od hrúbky valčeka ( Ja som z uvedeného množstva urobila valčeky dva ). Uvarené knedlíky vyberieme, narežeme na hrubšie plátky a teplé podávame s ohriatou kyslou kapustou.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace