Jezdíme na chatu do Vysokých Tater. Rostou tam mraky hub. Mohla bych je v tom lese nechat, ale nejde to .. vymetám všechna roští a se změněným výrazem ve tváři smýčím lesní porost. Chatička je však bez elektřiny a v lese. Houby se tam nedají v takovém množství sušit a bez el. en. ani zamrazit. Toto je způsob, jak je na dlouhou dobu uchovat vynikající. Lze použít i jako součást dalších pokrmů, nebo jen na chleba. Houby nakrájíme na větší kostky (+-1cm na 1cm), hodíme do velkého hrnce, přidáme sádlo a pomalu rozpustíme. Necháme na plotně probublávat a probublávat několik hodin, dokud se houby úplně nezbaví vody. Počítejte s tím, že několikanásobně zmenší svůj objem. Nakonec osolíme a přidáme bylinky. Nakonec houbové sádlo naliji do sklenic a zavařím. Nesmí se vařit osolené, sůl se nerozpustí a připaluje se na dně.
Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!
Vrrr! Poslouchám jen registrované a přihlášené uživatele! Pokud mi chcete dávat povely a hlídat nový obsah, tak se přihlaste nebo registruje!