Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Houbové ragú s uzeným bůčkem a paprikami

Houbové ragú s uzeným bůčkem a paprikami

Ingredience

500 g lesních hub
300 g libovějšího tepelně opracovaného uzeného bůčku
1-2 větší papriky
1 cibule
2-3 stroužky česneku
1 lžíce sladké mleté papriky
1 lžička uzené papriky
1 lžíce paprikové pasty / viz fotka /
kmín
vývar / i z kostky /
cibulková nať
sůl

Pracovní postup

Očistěné houby nakrájime na větší kousky, bůček na větší hranolky. V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje, přidáme maso a zprudka opečeme. Vyjmeme ho a dáme stranou. Do kastrolu přidáme druhou lžíci oleje, vsypeme jemně pokrájenou cibuli, osmahneme, přidáme houby, plátky česneku, osolíme, okmínujeme a krátce podusíme. Posypeme paprikou, přidáme paprikovou pastu, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. V trošce vody rozmícháme mouku a vlijeme ji k houbám. Prošleháme a mírně vaříme minimálně 20 minut. Zhruba v půlce vaření přidáme proužky papriky, připravené maso a společně dovaříme. Na talířích posypeme jemně pokrájenou cibulkovou natí.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace