Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Houbove noky

Houbove noky

Ingredience

1kg noky(bramborove), 400g houby ( hribky,zampiony atd. ), 300g besamel, 300g syr ( eidam, lerdamer ), 40g strouhany parmazan, 1 strouzek cesneku, sul, pepr, olej *Besamel:25g maslo, 25g mouka, 250ml mleko, muskatovy orisek. Maslo rozpustime, pridame mouku a pak mleko, vse nad plamenem michame do kase. Primichame muskatovy orisek.

Pracovní postup

Do panve dame olej s cesnekem ( cely strouzek ) a zahrejeme. Pridame ciste houby, sul, pepr a varime asi 10min. Vyndame cesnek. Pripravime si besamel a pridame ho k houbam i s 2/3 parmazanu. Vse rozmixujeme ( dame si na stranu par hub na ozdobu ) na hustejsi omacku. Mezitim si uvarime noky v osolene vode ( az zacnou plavat, jsou hotove ), pridame je k houbove omacce a promichame i s na kosticky nakrajenym syrem ( Eidam nebo Lerdamer, jak kdo chce ). Dejte noky do malych misek( ktere jsou vhodne do trouby ). Popraste parmezanem, ozdobte houbou a dejte do 220°C predehrate trouby na 10min grilovat. Podavejte teple. Dobrou chut!

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace