Větší houby nakrájíme, menší ponecháme v celku. Povaříme ve slané vodě na 1 l vody 1 pol. lžíce soli 20min. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Očištěné nožky dáme vařit do osolené vody na 1 a 1/4 lvody 2 pol.lžíce soli. Vaříme tak dlouho, až se začnou rozvařovat, vyjmeme a obereme. Takto získané maso umeleme na masovém strojku. Vývar necháme zchladnout a sebereme tuk. Vývar pomalu rozpustíme, přidáme namleté maso a dokořeníme utřeným česnekem (5stroužků), pepřem (1,5 lžičky), zázvorem (na špičku nože), solí a vše lehce povaříme. Vývar má být silně přesolený a překořeněný - tlačenka by byla mdlá. Přidáme majoránku, ale tu již nevaříme. Do vývaru přidáme povařené houby a za občasného míchání necháme částečně zchladnout. Nalejeme do tlačenkového sáčku, zavážeme a dáme zchladnout. Tlačenku občas otočíme.
Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!
Vrrr! Poslouchám jen registrované a přihlášené uživatele! Pokud mi chcete dávat povely a hlídat nový obsah, tak se přihlaste nebo registruje!