Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Houbová tlačenka

Houbová tlačenka

Ingredience

2 kg čerstvých hub - tvrdší (hřibovité), 3 vepřové nožky na vývar, sůl, zázvor, majoránka, mletý pepř a česnek

Pracovní postup

Větší houby nakrájíme, menší ponecháme v celku. Povaříme ve slané vodě na 1 l vody 1 pol. lžíce soli 20min. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Očištěné nožky dáme vařit do osolené vody na 1 a 1/4 lvody 2 pol.lžíce soli. Vaříme tak dlouho, až se začnou rozvařovat, vyjmeme a obereme. Takto získané maso umeleme na masovém strojku. Vývar necháme zchladnout a sebereme tuk. Vývar pomalu rozpustíme, přidáme namleté maso a dokořeníme utřeným česnekem (5stroužků), pepřem (1,5 lžičky), zázvorem (na špičku nože), solí a vše lehce povaříme. Vývar má být silně přesolený a překořeněný - tlačenka by byla mdlá. Přidáme majoránku, ale tu již nevaříme. Do vývaru přidáme povařené houby a za občasného míchání necháme částečně zchladnout. Nalejeme do tlačenkového sáčku, zavážeme a dáme zchladnout. Tlačenku občas otočíme.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace