Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Houbová pomazánka s bílým vínem

Houbová pomazánka s bílým vínem

Ingredience

450 g žampiónů
15 g rostlinného másla
2-3 žloutky/podle počtu osob/
2 PL olivového oleje
180 g hladké mouky
15 ml bílého vína
1 citrón
petrželka, sůl
sladká červená paprika
čerstvý pepř, drcený kmín
strouhaný sýr na ozdobu

Pracovní postup

Houby si nakrájíme nadrobno a zakápneme je šťávou z citrónu. Poté podusíme houby na malém množství olivového oleje. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zředíme ji šťávou, kterou nám pustily houby,dál přidáme bílé víno, vše rozšleháme a povaříme do zhoustnutí. Do omáčky z jíšky pak přidáme podušené houby, sůl, čerstvý pepř, červenou sypkou papriku, petrželku, drcený kmín a vmícháme nakonec vejce a vše dobře promícháme. Pomazánku mažeme na opečený celozrný chléb, posypeme strouhaným sýrem a zdobíme barevnou zeleninkou dle každého.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace