Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Houbová omáčka se dvěma druhy paprik a vepřovým srdcem

Houbová omáčka se dvěma druhy paprik a vepřovým srdcem

Ingredience

Větší mísa míchaných hub, 1 menší vepřové srdce, 1 cibule, 1-2 hrsti krájené kapie ve sladkokyselém nálevu, 1 zakysaná hustá smetana, 1 smetana 30%, trochu kmínu a pepře, 1 lžíci mleté červené papriky, sůl, 1 lžíci hladké mouky, tak 500 ml vývaru ze srdce. kousek másla nebo olej.

Pracovní postup

Dáme si uvařit srdce do měkka, z poloviny vývaru uděláme polévku a druhou použijeme do omáčky, srdce nakrájíme na plátky. Čerstvé houby si nakrájíme na mírně velké kousky, cibuli nadrobno a rovnou jí dáme na máslo(olej)osmažit, přidáme houby, mletou papriku, kmín, pepř, osolíme, promícháme a zalijeme vývarem, necháme dusit, ke konci dušení ještě dáme sterilované kapie. Zakysanou i 30% smetanu smícháme dohromady, přidáme mouku, prošleháme a omáčku zalijeme, vaříme pak na mírné teplotě tak 10 minut až omáčka pěkně zhoustne. Nakonec dáme do omáčky nakrájené srdce na plátky.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace