Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Guláš z růžovek a lišek

Guláš z růžovek a lišek

Ingredience

600g hub - čerstvé růžovky a lišky, 1x cibule, nať z mladé cibulky, 2x rajče, 2x sladká bílá paprika, mletá červená paprika, 2 lžíce rajčatového protlaku, houbový bujon, hovězí bujon, sůl, pepř, drcený kmín, olej, smetana, polohrubá mouka.

Pracovní postup

Řádně očištěné a pokrájené houby uvaříme v 1 litru vody. Vyjmeme a necháme odkapat. Vývar z hub uchováme. Na pánev dáme olej nebo sádlo a vložíme nadrobno nakrájenou cibulku nebo nakrájenou na půlkolečka a nať z mladé cibulky, posypeme sladkou mletou paprikou a dusíme. Pak přidáme oloupaná, najemno nakrájená rajčata a na kostičky nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a dusíme do měkka. Přidáme okapané houby, lehce orestujeme a zalijeme vývarem z hub. Přidáme houbový a hovězí bujon. Pořádně provaříme min. 15-20 minut na slabém ohni a přidáme 2-3 lžíce rajčatového protlaku (KEČUP NE!!). Nakonec guláš zahustíme smetanou, kde rozmícháme polohrubou mouku. Pokud je potřeba, postup se smetanou opakujeme. Dobrou chuť :-)

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace