Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

21.7.2014

Gratinované kuře na smetaně s bazalkou a česnekem a americké brambory s houbovými škvarečky.

Autor: permon777

Gratinované kuře na smetaně s bazalkou a česnekem a americké brambory s houbovými škvarečky.

Ingredience

1 kuře
1x 30% smetana
Čerstvá bazalka
Palice česneku
Kmín
Sůl
Brambory
Houby
Cibule
Sádlo
Kmín
Pepř
Majoránka
Oregano
Chilli paprička
Červená paprika
Strouhaný sýr(Eidam)

Pracovní postup

Kuře omyju a nasolím (trochu víc), okmínuji, vložím do pekáče na nakrájenou polovinu palice česneku a posekanou bazalku, podleji smetanou a vodou a peču při 180°C dokud nezměkne, chvíli před dopečením posypu nastrouhaným sýrem a ještě chvilku zapeču. Mezitím nakrájím nadrobno cibuli osmahnu ji dozlatova na sádle a přidám pokrájené houby, osolím, opepřím a okmínuji a usmažím, až jsou křupavé a zůstanou jen houby a tuk. Do druhého pekáče dám opět sádlo (nějaké sliji z těch hub),přidám na měsíčky pokrájené omyté brambory, kmín, sladkou papriku, asi lžičku, feferonku(podle chuti, já mohu),oregano, majoránku, a rozdrcenou druhou polovinu palice česneku, promíchám a v troubě na 200°C upeču, osolím až hotové. Po upečení smíchám brambory a houby a na talíři přidám k porci kuřete a přeliji výpekem z kuřátka. Je to bomba(kalorická), ale moc dobrá. Tak přeji dobrou chuť.

Houby, které je vhodné v receptu použít

  • Směs různých druhů hub - čerstvé

Diskuse

  • Košík

    permon777 21.7.2014 19:42
    Gratinované kuře na smetaně s bazalkou a česnekem a americké brambory s houbovými škvarečky. - komentář

    Vyrobeno z těchto hub

    odpovědět
  • Americké brambory-koření jaké si míchám já,borovec

    borovec 21.7.2014 23:01

    mletý černý pepř 1 lžíce
    majoránka 1 lžíce
    mletá pálivá paprika 1 lžíce
    saturejka 1 lžíce
    mletá sladká paprika 1 lžíce
    sůl 1 lžíce
    sušená bazalka 1 lžíce
    tymián 1 lžíce
    drcený kmín 1 lžíce

    odpovědět
  • Americké brambory, permon777

    permon777 22.7.2014 18:14

    Já do nich dávám pokaždé něco jiného, bazalku používám také, ale bylo na ní upečené to kuře, tak už jsem ji tam nedával, tymián také někdy dám a brambory solím až když jsou hotové, nezvlhnou a lépe křupou. Mletou pálivou papriku nepoužívám, mám své Chilli papričky a ty to plně vynahradí. Ale díky za receptík.

    odpovědět
  • Americké brambory

    borovec 22.7.2014 19:44

    Namíchám si směs na sezonu,složení mám z internetu .

    odpověď na komentář ID 26 odpovědět
  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace