Žampionům oddělíme nožičky(dáme je stranou) a hlavičky si vydlabeme na plnění, omyjeme a osušíme. Pak si připravíme náplň:do misky si vymačkáme vinnou klobásu, nastrouháme k ní nožičky žampionů, nivu, eidam, česnek, nadrobno si nasekáme pažitku s petrželkou, přidáme žloutek a všechno promícháme. Pokud budeme chtít, můžeme přisolit. Malou lžičkou naplníme hlavičky žampionů dost vrchovatě nad hlavičky tak, že budeme mít kuličky. Naskládáme si je do pekáčku vymazaného olejem a na každý žampion kápneme máslo, které jsme si rozpustili a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200°C 15 minut přikryté, aby se všechno propeklo, pak odkryjeme, můžeme kápnout trochu vody na šťávu a 10 minut dopečeme do zlatavé barvy.
Vrrr! Poslouchám jen registrované a přihlášené uživatele! Pokud mi chcete dávat povely a hlídat nový obsah, tak se přihlaste nebo registruje!