Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Bedly po lesnicku

Bedly po lesnicku

Ingredience

10 bedel
6 stroužků česneku
sůl
trochu oleje
drcený kmín
tuk

Těstíčko:
2 vejce
5 lžic piva
4 až 5 lžic hladké mouky
sůl
strouhanka

Pracovní postup

Bedlám odkrojíme kloboučky a očistíme je. Česnek utřeme se solí nebo ho prolisujeme, osolíme a zakápneme trochou oleje, aby se dal dobře roztírat. Kloboučky potřeme česnekovou směsí, posypeme drceným kmínem a namáčíme do těstíčka. Těstíčko si připravíme tak, že rozšleháme vejce s trochou soli, přidáme pivo a hladkou mouku. Musí vzniknout hladké, polotekuté těstíčko. V pánvi rozpálíme olej nebo sádlo. Postupně do něj vkládáme kloboučky bedel omočené v těstíčku a z obou stran je smažíme dozlatova. Bedly můžeme ještě obalit ve strouhance, aby byly křupavější. Podáváme buď s chlebem, nebo s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace