Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Bedla červenající na smetaně

Bedla červenající na smetaně

Ingredience

- 1kg bedla červenající(pouze hlavičky max. 3cm), 2l vody, 2 lžíce soli, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octu, 20 kuliček nového koření, 20 celých pepřů, 10 bobkových listů, větvička tymiánu a svazek naťové zeleniny (petržel, libeček, celer)
- 100g gazdovské nebo farmářské slaniny, menší cibule, stroužek česneku, mletý bílý pepř, muškátový ořech, sůl, 600-800ml polotučného mléka, 200g 12% smetany, 2 tavené sýry Smetanito, 1 žloutek, 1-2 lžíce hladké mouky, sůl dle potřeby, lžíce oleje
- těstoviny Creste di gallo

Pracovní postup

Do vařící vody se všemi ingrediencemi přidáme omyté hlavičky bedel a zvolna vaříme cca 30 minut. Mezitím si připravíme omáčku. Část slaniny nakrájíme na kostičky, zarestujeme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, necháme zesklovatět, zaprášíme moukou, krátce zarestujeme, zalijeme části mléka, provaříme, přidáme tavené sýry, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem, přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem, přidáme scezené bedly, provaříme, případně zahustíme moukou nebo naředíme mlékem a dosolíme. Těstoviny uvaříme podle návodu. Zbytek slaniny nakrájíme na jemné plátky, na oleji dokřupava orestujeme a použijeme k dozdobení těstovin.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace