Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.
Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.
Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .
Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.
Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.
Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.
Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.
Hovězí žebro na polévku, Houby, Brambory, Vejce, Cibule, Mouka-hladká, Smetana 31%, Ocet, Kopr, Sůl, Cukr
Do 4 l hrnce dám vařit hovězí žebro s půlkou masoxu . Samostatně uvařím cca 5 brambor a 5 vajec na tvrdo .Když brambory a vejce úplně vychladnou nakrájím je na malé kostičky a připravím si je do mísy a hezky ,každý kousek od sebe oddělím ,aby nebyli slepené.Když je maso ve vývaru měkké ,vyndám jej a též ho nechám vychladnout a nakrájím ho na stejné kostičky. Do vývaru přidám ocet + houby a va…