Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.

Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.

Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .

Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.

Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.

Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.

Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.

Vyhledávání v receptech

Vyhledané recepty z hub

  • Křupavé houbové placky

    Směs libovolných hub 1kg, Vejce 1ks, strouhanka, hladká mouka, cibule 1ks, sůl, kmín, pepř, majoránka, sádlo

    Houby semelte nahrubo, přidejte nakrájenou nakrájenou cibuli, lžíci hladké mouky, 2-3 lžíce strouhanky, vejce, sůl, pepř, kmín a majoránku, vše podle chuti. Pořádně promíchejte, hmota by neměla být příliš tuhá. Tvarujte placky o velikosti dlaně, nejlépe odebírat lžící a na pomoučeném talíři tvarovat. Tvořte tenké cca 5 mm silné placky a ty smažte zvolna na střední teplotě na každé straně 20 minut …

  • Gulášovka houbová 1litr

    Směs různých hub 1/2kg, cibule 1ks, česnek 2 stroužky, Mletá sladká paprika 2lžičky, hladká mouka 1 lžíce, lžíce oleje, sůl, pepř, kmín, majoránka

    Na oleji uděláme z hladké mouky světlou jíšku a v ní rozpustíme mletou papriku, pozor nepřepálit, jinak zhořkne. Přidáme litr vody a pořádně rozmícháme. Uvedeme do varu, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Houby doporučuji nakrájet na tenké plátky a přidáme do polévky. Okořeníme pepřem, kmínem a osolíme podle chuti. Vaříme minimálně 30 minut. Na závěr přidáme majoránku.…

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace