Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.

Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.

Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .

Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.

Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.

Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.

Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.

Vyhledávání v receptech

Vyhledané recepty z hub

  • Křupavé houby se studenou koprovou omáčkou

    250g míchaných hub, např. žampiony, strouhanka, 30g čedaru, 1 lžička mleté papriky, 2 vejce, na omáčku:, 4 zralá rajčata, 125g krémového sýru, 100g bílého jogurtu, čerstvý kopr - svazek, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

    Houby očistíme a zbavíme nožek. Troubu si předehřejeme na 190 stupnů. Strouhanku smícháme s nastrouhaným čedarem a paprikou. Vejce vyšleháme a obalíme v nich houby, poté ve strouhance a položíme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 15 minut. Rajčata spaříme a oloupeme, dužninu nasekáme na malé kousky. Smetanový sýr promícháme s jogurtem a koprem, přidáme prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepře…

  • Houbový závin

    300 g očištěných a na plátky nakrájených různých hub nebo jen žampionů 1 cibule 1 lžíce másla 1 lžíce oleje cca 50 g šunky nebo slaniny 1 lžíce hl. mouky 1/2 šálku mléka 1 až 2 lžíce strouhanky 1 lístkové těsto sůl pepř kmín petrželka 1 vejce na potření

    Na rozehřátém oleji s trochou másla osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na nudličky slaninu nebo šunku, přidáme houby, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vydusíme šťávu. Pak za stálého míchání vlijeme mléko s moukou, necháme zahustit a přidáme nasekanou petrželku. Mezitím si vyválíme lístkové těsto do obdelníku, posypeme trochou strouhanky, navrstvíme houbovou směs a těsto svineme. Vložíme na pečíc…

  • Lišky na paprice

    1 miska lišek (asi 500 g) 1 cibule asi 1/4 l kysané smetany cca 1 šálek hovězího vývaru 2 lžíce hladké mouky kmín lžíce mleté papriky sůl trochu octa zhruba 2 lžíce másla

    Nakrájíme lišky a nejprve je podusíme v malém množství vody. V kastrolu zpěníme na tuku nakrájenou cibuli, přidáme papriku, lišky, sůl, kmín a chvíli restujeme. Pak do kastrolu nalijeme hovězí vývar (třeba z masoxu), kastrol přikryjeme pokličkou a dusíme tak dlouho, až jsou lišky měkké. Ke konci dušení rozmícháme v hrnečku mouku se smetanou a lišky zalijeme. Rychle mícháme, aby se neudělaly žmolky…

  • Dobrý bažantí stehýnko pečené s kuřecími jatýrky na houbách, brambory a špenát.

    4 bažantí stehna, Kuřecí játra, Slanina, Houby, Sůl, Pepř, Kmín, Cibule, Brambory, Česnek, Vejce, Špenát, Pažitka

    Maso osolíme, opepříme a lehce posypeme kmínem vložíme do pekáče na pokrájenou cibuli a slaninu, přidáme kuřecí jatýrka a houby, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Brambory uvaříme ve slupce. A uděláme si klasický špenát.…

  • Rýže s houbami a strouhanou Nivou - zeleninový salát

    Rýže, Houby, Zelený hrášek, Jarní cibulka, 2 cibule, Nať petržele, Pepř, Sůl, Kmín, Sádlo, Sýr Niva, Na salát:, Různé druhy zeleniny, Ocet, Cukr, Pepř, Lžička oleje

    Na pánvi usmažíme cibuli dozlatova, přidáme pokrájené houby, opepříme, osolíme, okmínujeme a podusíme tak 20 minut. Mezitím si uvaříme rýži a hrášek. Vše smícháme dohromady, přimícháme pokrájenou jarní cibulku a zelenou nať petržele. Na talíři vytvoříme kopeček, posypeme nastrouhanou Nivou a přidáme zeleninový salát a můžeme papat.…

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace