Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek

Určovna - Smrž?

Nové téma
  • Smrž?

    infodokumentace.info 12.4.2016 08:42
    Smrž?

    Prosím o radu, zda se jedná o smrže. Rostou nám na jaře na zahradě. Vyhodit či sníst? Mockrát děkuji :-)

    odpovědět
  • houKAČKA 13.4.2016 15:45

    :) Rozhodně sníst. Je to smrž (obecný nebo jedlý). Všechny smrže jsou jedlé. Je vhodné celé smrže očistit jen nahrubo, pak spařit (2 minuty ve vařící vodě), propláchnout studenou vodou a dočistit. Houba díky tomuto postupu ztratí křehkost a lámavost a dále se upravuje jako běžné druhy hub. Díky dutému středu ho lze plnit a následně zapékat.

    odpovědět
  • infodokumentace.info 13.4.2016 17:17

    Děkuji Vám za milou odpověď :-)

    odpovědět
  • dalimar 18.4.2016 21:28

    tohle není smrž obecný ani smrž jedlý ale zatím udávaný v atlasech smrž pražský -Morchella pragensis, který roste na mulčovací kůře a rudeálních stanovištích, podle nejnovějších molekulárně genetických analýz bylo zjištěno v okruhu smrže pražského více druhů typické růstem na mulčovací kůře třeba Morchella hortensis, Morchella importuna atd,,,

    odpovědět
  • houKAČKA 18.4.2016 21:39

    Smrž pražský by byl tmavší, více zašpičatělý a především s pravidelnými, rovnoběžnými žebry...

    odpovědět
  • dalimar 18.4.2016 21:41

    a viděl jste ho někdy mladý,,,,vy už radši nic neurčujte,,,

    odpovědět
  • infodokumentace.info 19.4.2016 10:52

    Děkuji i Vám, na mé fotografii to vypadá díky osvětlení bleskem barevně trochu jinak než ve skutečnosti. V reálu jsou opravdu více tmavé, skoro černé. Když jsem se dívala na obrázky Smrže pražského, vypadají hodně podobně. Pro mě je důležité být si jistá hlavně v tom, že jsou jedlé. Zdá se tedy, že ano. Děkuji ;-)

    odpovědět
  • houKAČKA 19.4.2016 11:25

    OK :) Dobrou chuť.

    odpovědět
  • Nová odpověď
Odpovědět

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace