Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek

Určovna - Ryzec a Lošák

Nové téma
  • Ryzec a Lošák

    Jakub 29.8.2014 16:22
    Ryzec a Lošák

    Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli je to správně Ryzec smrkový, rostl pod mladými smrky, roní mrkvově oranzové mléko. Je mozné si jej splést s něčím jiným? Někde jsem četl, ze všechny ryzce co roní oranzovo-červené mléko jsou jedlé. Můzu se tím řídit a sbírat je?
    Ještě by mě zajímal Lošák zprohýbaný. Je mozné si je díky ostnům splést s něčím jiným nejedlým, nebo jedovatým? Poslední dobou na ně natrefuju docela často, hlavně v blízkosti lišek.
    Díky

    odpovědět
  • Robofil 1.9.2014 21:24

    Jasně - Ryzec smrkový - výborný především nakládaný anebo úprava po provensálsku (zkusím až bude krapet času přidat do receptáře tady) - ta poučka jak prezentuješ o ryzcích je správná. Lošák zproh. je dobrá houba, ale tužší konzistence, splést se s ničím moc ani nedá, možná s lošákem ryšavým, ten je taky jedlý. Lošáky nakládám do octa nebo přidám jen pomálu do směsi hub.

    odpovědět
  • eldigga 2.9.2014 09:53

    ryzec smrkový,doporučuju recept falešná račí polévka z ryzcu...ted jí tu dlabu,neskutečná dobrota...

    odpovědět
  • Nová odpověď
Odpovědět
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace