Vrrr! Poslouchám jen registrované a přihlášené uživatele! Pokud mi chcete dávat povely a hlídat nový obsah, tak se přihlaste nebo registruje!
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli je to správně Ryzec smrkový, rostl pod mladými smrky, roní mrkvově oranzové mléko. Je mozné si jej splést s něčím jiným? Někde jsem četl, ze všechny ryzce co roní oranzovo-červené mléko jsou jedlé. Můzu se tím řídit a sbírat je?
Ještě by mě zajímal Lošák zprohýbaný. Je mozné si je díky ostnům splést s něčím jiným nejedlým, nebo jedovatým? Poslední dobou na ně natrefuju docela často, hlavně v blízkosti lišek.
Díky
Jasně - Ryzec smrkový - výborný především nakládaný anebo úprava po provensálsku (zkusím až bude krapet času přidat do receptáře tady) - ta poučka jak prezentuješ o ryzcích je správná. Lošák zproh. je dobrá houba, ale tužší konzistence, splést se s ničím moc ani nedá, možná s lošákem ryšavým, ten je taky jedlý. Lošáky nakládám do octa nebo přidám jen pomálu do směsi hub.
ryzec smrkový,doporučuju recept falešná račí polévka z ryzcu...ted jí tu dlabu,neskutečná dobrota...