Vrrr! Poslouchám jen registrované a přihlášené uživatele! Pokud mi chcete dávat povely a hlídat nový obsah, tak se přihlaste nebo registruje!
Je to kozák? Nejsem tak zběhlý houbař, řekl bych na 90% kozák, ale mate mě až hodně tmavou nohou, která nemá moc šupiny ...
Jedná se o "hřib nachovýtrusý". Je jedlý, ale ne příliš chutný. Hodí se spíš do směsí hub než samostatně ke konzumaci. Dříve to byl poměrně vzácný druh, ale v současné době se dá nalézt poměrně často.
Aha, díky za info :) mě to nejvíc připomínalo kozáka, ale tak tmavá barva a ta noha mě prostě mátla ...
Doporučuji nasušit, poté rozemlít a přidávat jako koření. Můžou se přidat václavky, pestřec, ale potom jen na špičku nože. vše je moc aromatické!
děkuji za poučení, našla jsem je před pár lety, vypadalo to jako "ohořelý" kozák, a taky jsem to za kozáka považovala. Ale určitě to je jedlé, neb jsem stále tady :-)
Určitě je to jedlé, ale jak píši ve velkém množství je velice aromatický, proto do směsi dávám pouhé 2-3 plodničky. Jinak většinou suším!
byli takoví tužší, tak šli na sušení. Aromatiku si nějak nevybavuji :-)