Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek

Určovna - Kozák?

Nové téma
  • Kozák?

    xsuchy09 20.9.2013 08:29
    Kozák?

    Je to kozák? Nejsem tak zběhlý houbař, řekl bych na 90% kozák, ale mate mě až hodně tmavou nohou, která nemá moc šupiny ...

    odpovědět
  • Dr.Boletus 20.9.2013 10:06

    Jedná se o "hřib nachovýtrusý". Je jedlý, ale ne příliš chutný. Hodí se spíš do směsí hub než samostatně ke konzumaci. Dříve to byl poměrně vzácný druh, ale v současné době se dá nalézt poměrně často.

    odpovědět
  • xsuchy09 20.9.2013 10:14

    Aha, díky za info :) mě to nejvíc připomínalo kozáka, ale tak tmavá barva a ta noha mě prostě mátla ...

    odpovědět
  • Kudláček 20.9.2013 20:38

    Doporučuji nasušit, poté rozemlít a přidávat jako koření. Můžou se přidat václavky, pestřec, ale potom jen na špičku nože. vše je moc aromatické!

    odpovědět
  • amanita 2.10.2013 11:58

    děkuji za poučení, našla jsem je před pár lety, vypadalo to jako "ohořelý" kozák, a taky jsem to za kozáka považovala. Ale určitě to je jedlé, neb jsem stále tady :-)

    odpovědět
  • Kudláček 2.10.2013 13:25

    Určitě je to jedlé, ale jak píši ve velkém množství je velice aromatický, proto do směsi dávám pouhé 2-3 plodničky. Jinak většinou suším!

    odpovědět
  • amanita 3.10.2013 11:17

    byli takoví tužší, tak šli na sušení. Aromatiku si nějak nevybavuji :-)

    odpovědět
  • Nová odpověď
Odpovědět
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace