Vrrr! Poslouchám jen registrované a přihlášené uživatele! Pokud mi chcete dávat povely a hlídat nový obsah, tak se přihlaste nebo registruje!
Tak je to tady-už rostou a nevím, zda se dají jíst: KRÁSNÉ HOUBY-SVĚTLÝ KLÓBRC MÍRNĚ AŽ DO RŮŽOVA, SPODEK V MLÁDÍ ČERVENĚJŠÍ, POSLÉZE BARVA SYROVÉHO MASA, NENÍ HOŘKÝ, NA ŘEZU JEMNĚ ZMODRÁ A PAK ZASE VYBLEDNE-VIZ FOTO
DODATEK-DALŠÍ FOTKA
Sice jsem ho viděl pouze na výstavě, ale myslím, že je to Hřib růžovník - u nás je chráněný. Mirek
My jsme do toho šli hrdě, po přečtení moudra, že (prý!) žádný z evropských hřibů není smrtelně jedovatý. A po ochutnání, že nejsou hnusně hořké. A protože z Čech víme o těch houbách s termolabilním toxinem, co se rozkládá při 70 st., tak jsme vždy vařili aspoň 15 minut. Tento druh a ještě jeden s okrovými rourkami (a podobným kloboukem). Potíže nebyly.