Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek

Jiné houborady - Choroš šupinatý - kulinářské využití

Nové téma
  • Choroš šupinatý - kulinářské využití

    Lesomil 9.10.2013 09:42

    Nemáte někdo nějaké zkušenosti s chorošem šupinatým a jeho kuchyňskou úpravou? U rybníků na slavonickém potoce jich je letos hodně a někdo je evidentně sbírá. Jaké jsou chuťově a má to cenu se tím vůbec zabývat?

    odpovědět
  • dalimar 15.10.2013 15:58

    když jsou plodnice mladé,lehce do nich zajede nůž ,jde z nich připravit dršťkovou polévku moučně okurková vůně,nebo pod maso opravdu jen mladé pldnice jinak starší plodnice neuvaříte je to žoužel

    odpovědět
  • Lesomil 15.10.2013 16:07

    Díky za tip. A jaké jsou chuťově? Někdo říká, že jsou příliš kyselé.

    odpovědět
  • dalimar 15.10.2013 16:16

    není,,

    odpovědět
  • houKAČKA 11.10.2015 13:37

    Na choroš šupinatý nedám dopustit. Jeho okurková vůně báječně ladí se znojemskou omáčkou (se sterilovanými okurkami). Nezbytnou podmínkou jsou ale mladé plodnice, které se krájí jako máslo. Bylo by škoda je nezpracovat...

    odpovědět
  • dalimar 11.10.2015 16:21

    dávám za pravdu opravdu jen mladé plodnice krásně voní a dužnina je použitelná křehká ,měkká

    odpovědět
  • Nová odpověď
Odpovědět

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace