Vrrr! Poslouchám jen registrované a přihlášené uživatele! Pokud mi chcete dávat povely a hlídat nový obsah, tak se přihlaste nebo registruje!
Nemáte někdo nějaké zkušenosti s chorošem šupinatým a jeho kuchyňskou úpravou? U rybníků na slavonickém potoce jich je letos hodně a někdo je evidentně sbírá. Jaké jsou chuťově a má to cenu se tím vůbec zabývat?
když jsou plodnice mladé,lehce do nich zajede nůž ,jde z nich připravit dršťkovou polévku moučně okurková vůně,nebo pod maso opravdu jen mladé pldnice jinak starší plodnice neuvaříte je to žoužel
Díky za tip. A jaké jsou chuťově? Někdo říká, že jsou příliš kyselé.
není,,
Na choroš šupinatý nedám dopustit. Jeho okurková vůně báječně ladí se znojemskou omáčkou (se sterilovanými okurkami). Nezbytnou podmínkou jsou ale mladé plodnice, které se krájí jako máslo. Bylo by škoda je nezpracovat...
dávám za pravdu opravdu jen mladé plodnice krásně voní a dužnina je použitelná křehká ,měkká